Корејските производители на COVID-19 брзи тестови добиваат глобални „љубовни повици“

Корејските производители на дијагностички комплети (брзи тестови) за откривање на вирусот COVID-19 се зафатени со подготвување за пратки на нивните производи.

Охрабрени од деловниот подем, производителите на лекови скокнаа во борбата, верувајќи дека глобалната побарувачка за комплети за тестирање COVID -19 ќе продолжи да се шири и оваа година.

На 21 јануари, Хумасис во јавниот извештај изјави дека се согласил со Celtrion да ги снабдува со антиген tтестови за Covid-19. Договорот е вреден 4,32 милијарди вони (3,9 милиони УСД), што е еквивалентно на 47,25 проценти од приходите на Хумасис во 2019 година.


Целата статија можете да ја прочитате на : 출처: KBR (http://www.koreabiomed.com)

Поврзани вести