Корејските производители на COVID-19 брзи тестови добиваат глобални „љубовни повици“

На 21 јануари, Хумасис во јавниот извештај изјави дека се согласил со Celtrion да ги снабдува со антиген tтестови за Covid-19. Договорот е вреден 4,32 милијарди вони (3,9 милиони УСД), што е еквивалентно на 47,25 проценти од приходите на Хумасис во 2019 година.

Прочитај повеќе