Актуелно

Дијагностика

Тестовите за SARS - CoV-2, кои можат да дадат резултати за неколку минути, може да означат поместување од традиционалните клинички дијагностички лабораториски тестови, кои траат со денови до тестовите за POC (point of care) што може да се извршат на терен.

Прочитај повеќе

Корејските производители на COVID-19 брзи тестови добиваат глобални „љубовни повици“

На 21 јануари, Хумасис во јавниот извештај изјави дека се согласил со Celtrion да ги снабдува со антиген tтестови за Covid-19. Договорот е вреден 4,32 милијарди вони (3,9 милиони УСД), што е еквивалентно на 47,25 проценти од приходите на Хумасис во 2019 година.

Прочитај повеќе