Бакар-оксид респираторните маски може значително да го намалат ризикот од вкрстена контаминација на SARS-CoV-2

Употребата на заштитни респираторни маски за лице е усвоена универзално како важна мерка во борбата против COVID-19

Прочитај повеќе

Корејските производители на COVID-19 брзи тестови добиваат глобални „љубовни повици“

На 21 јануари, Хумасис во јавниот извештај изјави дека се согласил со Celtrion да ги снабдува со антиген tтестови за Covid-19. Договорот е вреден 4,32 милијарди вони (3,9 милиони УСД), што е еквивалентно на 47,25 проценти од приходите на Хумасис во 2019 година.

Прочитај повеќе